İNSTAGRAM DM (DİREKT MESAJ) NEDİR?

İNSTAGRAM DM (DİREKT MESAJ) NEDİR?

İnstagram üzerinde yer alan profillerin birbirine instagram paylaşımlarını, link, hikayeleri ile birlikte yazdıkları metinleri şahsa özel olarak gönderdikleri mesaja direkt mesaj denir. Bugün instagram üzerinde yer alan bütün butiklerin tamamı neredeyse dm yolu ile müşteri iletişimi kurarak alışveriş işlemi gerçekleştirmektedir. DM yani özel mesaj ya da direkt mesaj olarak bilinen bu sistemin bazı kuralları bulunuyor.


İNSTAGRAM DM İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER
İnstagram üzerinden dm alıp gönderebilmek için profillerin birbirini takip etmesi gerekmemektedir. Ayarlar ve gizlilik kısmında herkesten mesaj alınabilir seçeneğini aktif eden tüm profillere mesaj gönderilebilir.
Eğer isterseniz bu özelliği iptal ederek sadece sizin takip ettiğiniz ve sizi takip eden profillerden de tek mesaj alabilirsiniz.
İnstagram üzerinden yapılan tüm paylaşımlar İnstagram veri tabanlarında saklanmaktadır. Politikalara uygun olmayan mesajların gönderimi ve şikayet edilmesi sonucunda hesabınız kapanabilir.
İnstagramda gördüğünüz hikaye ve profil paylaşımlarını sağ alt köşede bulunan kağıt uçak simgesine tıklayarak istediğiniz kişilere gönderebilirsiniz.


İNSTAGRAM DM NASIL GÖNDERİLİR? İNSTAGRAMDA BİRİNE NASIL MESAJ GÖNDERİLİR?
İnstagram üzerinde bir profile özel mesaj göndermek istiyorsanız yapmanız gereken işlem oldukça basittir. Şöyle ki öncelikle instagram uygulamasını açın. Sonrasında arama kısmından ya da takip ettiğiniz kişi listesinde özel mesaj göndermek istediğiniz profili bulun. Bulduğunuz profilde üst orta kısımda takipçi sayılarının altında takip ediyorsanız eğer takip butonunda mesaj gönder butonu yer alır. Bu butona tıklayarak mesaj atabilirsiniz. Eğer takip etmiyorsanız instagram takip et butonun yanında aşağı bakan bir ok bulunur. Bu ok işaretine tıklayarak özel mesaj gönder seçeneğine basarak takip etmediğiniz kişiye özel mesaj gönderebilirsiniz.

2018-11-25 15:02:12

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İNSTAGRAM HESAP NASIL ENGELLENİR?

İNSTAGRAM HESAP NASIL ENGELLENİR?

Sosyal ağ sitelerinde istenmeyen hesaplar, tacizci hesaplar ya da iletişime geçmekten kaçındığımız profillerin olma ihtimaline karşı sosyal ağ yönetimleri engelleme sistemine sahiptir. Bu

İNSTAGRAM İŞLETME HESABI NEDİR?

İNSTAGRAM İŞLETME HESABI NEDİR?

İnstagram fotoğraf paylaşım ağı olarak kurulsa da kullanıcıların kullanım şekline göre özellik kazanmış bir sosyal ağdır. İlk yıllarında amatör bir ruh ile ortaya çıkan butik sayfalara

Instagram Hikaye için istatistik ve reklam özelliği!

Instagram Hikaye için istatistik ve reklam özelliği!

Instagram 'da artık Hikaye özelliği için reklam verebilecek ve istatisiklerini de görebilecek. Mark Zuckerberg satın aldıktan sonra İnstagram'da bir ticaret alanı oldu. Instagram Hikayeleri