Instagram Hikayeler Anketlerini Kullanmanın 6 Yaratıcı Yolu

Instagram Hikayeler Anketlerini Kullanmanın 6 Yaratıcı Yolu

Kitlenizle etkileşim kurmayı ve dikkatlerini çekmeyi seviyorsanız, Instagram Hikayeler anketleri takipçilerinizin hikayenizi geçmesini engellemenin harika bir yoludur!

Instagram Stories anketleri yalnızca kitlenizin ilgisini çekmez, aynı zamanda doğrudan takipçilerinizden ve müşterilerinizden haber alma fırsatı da sunar.

Instagram, hikayelerinize ekleyebileceğiniz iki farklı ankete sahiptir: iki özelleştirilebilir cevap seçeneğiyle klasik anket ve daha yeni emoji kaydırıcısı.

İşiniz için Instagram Hikayeler anketlerini nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz?

İster fikir isteyin ya da sadece takipçilerinizi eğlendirmek istiyorsanız, sonraki hikayenizde Instagram Hikayeler anketlerini kullanmanın 6 yaratıcı yolunu paylaşıyoruz:

# 1: Kitle kaynaklı Fikirler için Instagram Hikayeleri Anket kullanın ve Geri Bildirim Toplayın

Ürünlerinize veya hizmetlerinizle ilgili geri bildirim almanın, doğrudan kaynağa gitmekten daha iyi bir yolu var mı?

Instagram Hikayeler anketi, işletmeler için kitlelerin fikirlerini toplaması, ürün geri bildirimlerini toplaması veya kitlenizin daha fazla görmek istediği içeriği bulması için harika bir araçtır.

Yeni ürünlerinizin oluşturulmasında Instagram takipçileriniz de dahil olmak üzere, kitlenizle etkileşim kurmak için harika bir yoldur ve anketlerle soru sorarak hedef müşterilerinizden doğrudan geri bildirim alabilirsiniz!

Instagram pazarlama stratejinizde anket kullanırken, sadece doğru soruları sormak değil, aynı zamanda dinleyicilerinizin dinlediğinizi bilmesini de sağlamak önemlidir. Instagram Hikayeler anketi tamamlandıktan sonra (24 saat sonra) sonuçları paylaşmayı unutmayın!

Örneğin, yakın zamanda kendi bagaj koleksiyonunu yaratmak için Calpak ile ortaklık yapan ünlü saç stilisti Jen Atkin'i de alın. Lansmanı tanıtırken Jen, geçen yılki Instagram Stories anketlerinden elde edilen sonuçları, takipçilerinin bugün koleksiyonda görülebilecek özelliklerinin yanı sıra paylaştığı özellikleri paylaştı:

instagram story

Instagram Stories anket sonuçlarınız bir değişiklik yapıyorsa, kitlenizin haberi olsun! Takipçileriniz, girdilerinin fark yarattığını ve duyduklarını öğrendiklerinde hikayelerinizle etkileşim kurmaya devam etmenin çok daha olası olduğunu görmeyi çok seveceklerdir.

# 2: Instagram Hikayeleri Anketi ile Sitenize Geri Dönüş Trafik İzleme

Instagram, 2017 yılında, bir markanın web sitesine trafik çekmek için her zamankinden daha kolay olan Instagram Hikayeler'e bağlantı eklemeyi başardı.

O zamandan beri, işletmeler, insanların hikayelerini hızlıca kaydırmaları için yeni ve yaratıcı yollar arıyorlar. “Kaymalarını” öne çıkarmak için, işletmeler takipçilerinin dikkatini çekmek ve bu bağlantıya trafik çekmek için Instagram Hikayeler anketlerini kullanıyor.

Sadece kim giyer bakın. Moda içeriğinin önde gelen çevrimiçi hedefi, genellikle blog yayınlarına geri trafik çekmek için Instagram Hikayeler anketlerini kullanır.

Örneğin, takipçilerinin “Meghan Markle’nin tüm gardıropunun ne kadar tutacağını?” Tahmin etmelerini sağlamak için bir anket yaptılar ve ardından cevabı bulmak için onları yukarı kaydırmaya yönlendirdiler:

instagram story

Zoe Raporu da benzer bir taktik kullanır. Yakın tarihli bir Instagram Hikayeler yazısında, şu ifadelerle izleyicileri dinlediler: “Bu, 30'a kadar tasarrufta ne kadar gerekir” diye sordu, ardından makaleyi okuduktan sonra cevaplanabilecek bir soru sordu:

Yazarlar makaleyi okumak için yukarı kaydırdıklarında, hikayeye geri dönüp, “düşündüğünüzden daha çok veya daha az” olan anket yanıtlarını gönderebilirler.

Daha fazla bilgi almak için takipçilerinizin ilgisini çekmek için Instagram Hikayeler anketlerini kullanmak, bir ton ilgi çekmenin ve web sitenize geri trafik çekmenin harika bir yoludur.

Instagram Hikayeleri, düzenli yayınlarınızı görmeseler bile, Instagram takipçilerinizle bağlantıda kalmak için ücretsiz, kolay ve etkili bir yoldur. 30 dakikalık ücretsiz video kursumuzdaki hikayeleri kullanarak işletmenizi nasıl büyütebileceğinizi öğrenin.

# 3: Kitleniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için Instagram Hikayeleri Anketi kullanın

Takipçilerinizi tanımak için en kolay yollardan biri (ve onları konuşturma) sadece soru sormaya başlamaktır!

Instagram Stories anketleri, takipçilerinizin beğenilerini, beğenmediklerini ve hesabınızdan daha fazlasını görmek istediklerini öğrenmek için harika bir yoldur.

Feed'inizde veya hikayelerinizde daha fazla içerik görmeyi tercih ederler mi? Daha fazla sahne arkası içeriğini mi yoksa editoryal çekimleri mi tercih ediyorlar? Uzun ya da kısa altyazıları okumayı severler mi? Sormadan, bu soruların cevaplarını bilmezsiniz!

instagram beğeni hilesi

Bu tür soruları sormak, kitlenizle daha derin bağlantılar kurmanıza yardımcı olabilir ve içerik stratejinizi beğeni ve beğenmeme durumuna uygun hale getirdikçe daha fazla içerik için geri gelmelerini sağlayabilir!

# 4: Markanızda Kitlenizi Eğitmek için Instagram Hikayeler Anketlerini Kullanın
Instagram Stories anketlerini kullanmak, takipçilerinizin markanızı tanımasına yardımcı olmanın harika bir yoludur.

İster yeni bir koleksiyon başlatıyor olun, isterse markanızı benzersiz kılan şeyleri paylaşmak istiyorsanız, hikayenize bir anket eklemek izleyicileri parçalarına ayırmanın, dikkatlerini çekmenin ve daha fazlası için ileriye doğru ilerlemenin harika bir yoludur!

Örneğin, Kız Arkadaşını Toplayın. Seattle merkezli aktif giyim markası, izleyicilerin dikkatini çekmek ve büyük bir marka duyurusu etrafında heyecan yaratmak için Instagram Stories anketlerini kullanıyor:

İnstagram Takipçi Hilesi

İşletmeler, ürün güncellemelerini, marka duyurularını veya takipçileriyle paylaştığınız diğer öğeleri paylaşmak için Instagram Stories anketlerini kullanabilirler! Ne paylaşıyor olursanız olun, anketleri kullanmak, takipçilerinizin seveceği hikayelerinize eğlenceli ve etkileşimli bir öğe eklemenin harika bir yoludur.

Instagram pazarlama ile zaman kazanmak ister misiniz? Instagram yayınlarını planlamak, feed'inizi planlamak, analitiklerle büyümek ve daha fazlası için ücretsiz olan # 1 Instagram pazarlama platformu için kaydolun!

2018-11-10 18:58:24

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İnstagram neyi hedefliyor ?

İnstagram neyi hedefliyor ?

İnstagram herkesin 7den 70e kullandığı bir sosyal medya platformu oldu çoktan. Ama instagram'ın amacı bir medya platformu olmak değil. İnstagram 2012 de Facebook tarafından satın alındı ve

İnstagram Takipçi ve Beğeni Hilesi

İnstagram Takipçi ve Beğeni Hilesi

Sahip olduğu kaliteli filtreleme özelliği ile uzun süredir hayatımızda önemli bir yere sahip olan İnstagram, günümüzün en çok tercih edilen sosyal paylaşım sitelerinden birisidir. Kısa

En Popüler Instagram Etiketleri #Hashtag 2018

En Popüler Instagram Etiketleri #Hashtag 2018

Etiket (Hashtag) kullanımı instagram hesabımızın görünmesi için çok önemlidir. Hashtag kullanımı ile benzer içeriklere ulaşabiliyor ve bularla etkileşimde bulunabilirmekteyiz. Bu yazıda