INSTAGRAMDAN SATIŞ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

INSTAGRAMDAN SATIŞ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

İnstagram sadece bir fotoğraf paylaşım ağı olmaktan çıkalı çok uzun süre oldu. Binlerce hatta milyonlarca hesap ticaret için instagramı kullanmaktadır. Elbiseden ayakkabıya kırtasiye ürünlerinden sektör ürünlerine kadar birçok şey satılmaktadır. Peki sayısı milyonları bulan bu hesaplar arasında kullanıcılar hangi sayfalardan alışveriş yapmayı tercih ediyor? Hangi sayfalardan daha çok ürün instagram takipçi satışı gerçekleşiyor konusunu ele alırsak birçok püf noktası olduğunu görürüz. Paldır küldür girilen bir iş ile ürün satışı yapamayacağınız çok aşikar bir durum. Gelin beraber satış yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları inceleyelim.

NE SATACAKSINIZ?

İlk olarak ne satacağınıza iyi karar vermelisiniz. Pazar araştırması, insanların satacağınız ürünlere olan ilgisi, hedef kitle, kar payı, rakip işletmeler gibi bilgilerin detaylı bir analizi yapılarak satacağınız ürünü iyi seçmeniz gerekmektedir.

İŞİN EN ZOR KISMI: İSİM BULMAK

Emin olun bu işe gireceksiniz ilk başta isim bulmanın bu kadar zor olacağını düşünmemiştiniz. Lakin en zor kısımda olduğunuzu bilin. Satacağınız ürünler ile alakalı, söylenmesi kolay, akılda kalıcı, jenerik bir isim bulmak sizi bir adım öne taşıyacaktır. Bu nedenle isim bulmak iş oluşturma sürecinin en uzun adımını oluşturacaktır.

PROFİLİNİZ İŞLETMENİZDİR, İYİ HAZIRLAYIN

Profilinizi hazırlarken bir müşteri bir ziyaretçi gibi düşünün kendinizi. İletişim bilgileri olmayan, ticaret hakkında bilgi vermeyen yani kısaca güven vermeyen bir profilden alışveriş yapar mısınız? Eğer sorunuzun cevabı evet ise profilinize hiçbir şey yapmayın. Yapmadığınız zaman satışınız da pek olmayacaktır. O yüzden kendinizi ziyaretçi gibi düşünerek hareket edin ve güven verici bilgilerinizle profilinizi oluşturun.

ÜRÜN RESİMLERİNDE KALİTE, SATIŞI ARTTIRIR.

Satışını gerçekleştirdiğiniz ürünleri kalitesiz ve özensiz bir şekilde fotoğrafını çekerek paylaşırsanız ister istemez müşteride daha fotoğraflarda bu kadar özensizse sattığı ürünlerde ne kadar da özensiz olur düşüncesini bilinçaltına işliyorsunuzdur. Bu nedenle satışını yaptığınız ürünlerin her biri için özenli ve yüksek kaliteli fotoğraf çekimi gerçekleştirdikten sonra paylaşım yapın.

ÖDEME YÖNTEMLERİ VE KARGO İMKANLARI

Ödeme konusu alışverişin en önemli konularındandır. Bu nedenle kapıda ödeme, kredi kartı ile ödeme gibi seçenekleri aktif etmeniz satış oranlarınızı arttıracaktır. Bunun dışında kargo firmaları ile anlaşma yaparak uygun fiyattan kargo gönderimi gibi durumlarda satış oranınızı arttıran bir durumdur.

2018-12-06 04:40:51

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İnstagram için iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl ayarlanır?

İnstagram için iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl ayarlanır?

Instagram'ın iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini nasıl kurabilir ve kullanabilirim? İki faktörlü kimlik doğrulama , her oturum açtığınızda bir kod gerektirerek Instagram

İNSTAGRAMA BİLGİSAYARDAN FOTOĞRAF NASIL YÜKLENİR?

İNSTAGRAMA BİLGİSAYARDAN FOTOĞRAF NASIL YÜKLENİR?

İnstagram diğer sosyal ağlara nazaran sadece telefonlarda kullanımı olan bir uygulamadır. Bilgisayarda tarayıcı üzerinden instagram kullanımı fotoğraf paylaşımlarını görmek, profilleri

Masaüstünden İnstagram'da Paylaşım Yapma

Masaüstünden İnstagram'da Paylaşım Yapma

Bildiğiniz gibi İnstagram'da instagram uygulamasını yüklemeden paylaşım yapamazsınız. Veya bilgisayardan instagram sitesine giderseniz oradada paylaşım yapamazsınız. Lakin İnsfollow.com sitesi